Soms zit je in een situatie als ondernemer waarvan je denkt: hoe kan ik hiermee omgaan. Het is dan super waardevol als je jouw innerlijke creatieve ondernemer kunt “aanzetten”, toch? Dit is hoe je dat doet!

1. Creëer de juiste omgeving

Midden in de rotzooi, of terwijl er klanten in en uit lopen? Dat is niet de omgeving waar je even lekker kunt gaan brainstormen met jezelf. Wellicht ervaar je zelf ook wel eens dat de beste ideeën komen op de momenten dat je met héél iets anders bezig bent. Je kunt dit dus ook bewust opzoeken. Vraag eens een collega ondernemer of je eens bij hem of haar van een ruimte gebruik mag maken, of ga de natuur in met een picknickmandje. Natuurlijk neem je iets mee om op te schrijven…

2. Laat je gedachten de vrije loop

Vaak wil je je gedachten meteen sturing geven. Er komt iets in je op en je eerste reactie is “Nee, dat heb ik al een keer gedaan, dat werkte niet”. Maar wat als die ene gedachte je weer op een nieuw idee kan brengen? Sta jezelf daarom toe om jouw gedachten de vrije loop te laten. Een goede methode hiervoor is door gewoon alles op te schrijven wat in je opkomt, zonder oordeel. Zonder filter. Je kunt dit doen in de vorm van een mindmap, of gewoon door een waterval aan ideeën en gedachtes op te schrijven.

3. Zet je hersenen aan het werk

Bijna alles wat we doen elke dag, gaat op de automatische piloot. Gelukkig maar, want anders zouden we helemaal gek worden van elke beslissing die we moeten nemen. Maar op het moment dat je jouw creatieve brein wilt activeren, is het goed om juist even iets helemaal anders te doen. Probeer bijvoorbeeld eens met je andere hand een tekst op te schrijven, of van een vel papier achter je rug (zonder te kijken dus..!) een olifant te vouwen. Wedden dat je brein even wakker geschud wordt!

4. Vraag een ander eens om hulp

“Je kan een probleem niet oplossen, met dezelfde mindset als waarin het is ontstaan.” Je bent ook maar een mens. Het kan daarom een echte eye-opener zijn als iemand anders eens met je meedenkt. Misschien niet eens een ondernemer, misschien zelfs niet uit dezelfde branche! Doe eens gek, en vraag of iemand met je wil brainstormen over een bepaald onderwerp. Ik weet zeker dat je van die “aha!”-ingevingen zult ervaren.

5. Verander het plan, niet het doel

Als de weg van A naar B niet lukt, kan je dan misschien via E er wel komen? Ga eens terug naar de tekentafel, en kijk eens naar het doel. Jouw droombusiness als uitgangspunt nemen, is daarin het belangrijkste. Waarom doe je eigenlijk wat je doet? En als dat het doel is, welke andere wegen zijn er dan nog, die je nu niet neemt? Soms zijn we te gericht op het originele plan, waardoor we het plan boven het doel zetten.

Agenda

13 mei

Ondernemen en belastingen

19.30 uur
Online
Online

Blog

6 redenen waarom het belangrijk is om verschillende verdienmodellen te hanteren!

Joeri Goede

In de wereld van het ondernemerschap is het belangrijk om niet afhankelijk te zijn van slechts één inkomstenbron. Dit kan jou namelijk kwetsbaar maken. Heb je er wel eens over nagedacht dat je wellicht verschillende verdienmodellen kunt hanteren? Dit is natuurlijk niet van toepassing op ieder type bedrijf, maar laten we eens kijken naar de voordelen van het diversifiëren van jouw verdienmodellen als (startende) ondernemer.

Blogger:

Mariska van Dijk

Mariska is professioneel dromenvanger voor ondernemers. Zij gelooft dat alles mogelijk is, en het is haar missie om zoveel mogelijk dromen om te zetten naar de werkelijkheid. Je bent niet voor niets gaan ondernemen, maar heb je nu ook die droombusiness neergezet zoals je wilt?

Meer weten over Mariska? Kijk op haar site: MNGme.nl.

Terug naar overzicht