Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Extra hulp voor ondernemers in Purmerend

Naast de landelijk aangekondigde maatregelen heeft de Gemeente Purmerend extra maatregelen getroffen om ondernemers nog beter te helpen deze moeilijke tijden door te komen. Hieronder lees je welke maatregelen dit zijn.

De gemeente Purmerend heeft besloten extra maatregelen te treffen om ondernemers te ondersteunen

Extra maatregelen Gemeente Purmerend

 

  • Over de maanden maart, april en mei 2020 heft de gemeente Purmerend geen precario.
  • Ondernemers kunnen uitstel van betaling van de OZB aanvragen. Dat kan door een e-mail te sturen naar invordering@purmerend.nl of te bellen met nummer (0299) 452 870
  • Tot 1 juni 2020 stuurt de Gemeente Purmerend geen aanmaningen en dwangbevelen als een ondernemer achterstand heeft bij het betalen van gemeentelijke heffingen en belastingen
  • De Gemeente Purmerend spoort eigenaren van bedrijfspanden nadrukkelijk aan coulant te zijn bij het innen van de huur
  • Op verzoek van de BOF (Binnenstad Ondernemingsfonds), BIZ Koemarkt en BIZ Wormerplein kan de heffing van reclamebelasting of BIZ-bijdrage worden opgeschort. De ondernemers die hiermee te maken hebben, krijgen apart een brief. De gemeente is hierover met de besturen in overleg
  • Gemeente Purmerend heeft een Loket Ondersteuning Ondernemers ingericht, waar ondernemers terecht kunnen met vragen over alle noodmaatregelen.Daar kunnen ondernemers uit Purmerend en Beemster met vragen terecht over de noodmaatregelen voor ondernemers. Het pakket van maatregelen vanuit de rijksoverheid en de gemeente is groot en divers. Het is niet gemakkelijk om te bepalen waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Ook is het soms een zoektocht bij welk loket ondernemers zich kunnen melden. Het tijdelijke Loket Ondersteuning Ondernemers van de gemeente adviseert en helpt hierbij. Het is tussen 9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur te bereiken op telefoonnummer (0299) 452 400.

Aanvraag tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) in Purmerend

Als inwoner van Purmerend kan je bij Halte Werk terecht voor de aanvraag van deze regeling. Klik hier voor meer informatie en voor het starten van je aanvraag.

Dossier: Coronavirus

Klik hier om ons dossier over het coronavirus te lezen. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws. 

Contactformulier

Nieuws

Ondernemers getroffen sectoren coronavirus kunnen tegemoetkoming aanvragen

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft gister de eerder aangekondigde regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend. Deze kabinetsmaatregel, eerder bekend gemaakt als Noodloket, is voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de maatregelen het kabinet in de coronacrisis. Bedrijven ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro om met name hun vaste lasten te kunnen betalen. Minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) hebben de Tweede Kamer vandaag hierover geïnformeerd.

Kabinet besluit: Toch financiele hulp voor ondernemers die na januari zijn begonnen

Ondernemers die vanaf 1 januari 2020 zijn begonnen komen toch in aanmerking voor financiële ondersteuning in het kader van de tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo). Als regel geldt dat een zelfstandige moet zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel voordat deze regeling is aangekondigd, dus voor 17 maart 2020 18.45 uur. Dat blijkt uit de definitieve tekst van de noodregeling die zojuist is gepubliceerd.

Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Kennisbank Lees meer
Aanvraag tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) in Purmerend
Aanvraag compensatieregeling tegemoetkoming schade COVID-19
Aanvraag Bijzonder uitstel van belasting
Extra hulp voor ondernemers in Purmerend
Dossier: coronavirus
Start met het stappenplan van het Startersloket
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Starten met je uurtarief
Lees meer