Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Extra hulp voor ondernemers in Purmerend

Naast de landelijk aangekondigde maatregelen heeft de Gemeente Purmerend extra maatregelen getroffen om ondernemers nog beter te helpen deze moeilijke tijden door te komen. Hieronder lees je welke maatregelen dit zijn.

De gemeente Purmerend heeft besloten extra maatregelen te treffen om ondernemers te ondersteunen

Extra maatregelen Gemeente Purmerend

 

  • Over de maanden maart, april en mei 2020 heft de gemeente Purmerend geen precario.
  • Ondernemers kunnen uitstel van betaling van de OZB aanvragen. Dat kan door een e-mail te sturen naar invordering@purmerend.nl of te bellen met nummer (0299) 452 870
  • Tot 1 juni 2020 stuurt de Gemeente Purmerend geen aanmaningen en dwangbevelen als een ondernemer achterstand heeft bij het betalen van gemeentelijke heffingen en belastingen
  • De Gemeente Purmerend spoort eigenaren van bedrijfspanden nadrukkelijk aan coulant te zijn bij het innen van de huur
  • Op verzoek van de BOF (Binnenstad Ondernemingsfonds), BIZ Koemarkt en BIZ Wormerplein kan de heffing van reclamebelasting of BIZ-bijdrage worden opgeschort. De ondernemers die hiermee te maken hebben, krijgen apart een brief. De gemeente is hierover met de besturen in overleg
  • Gemeente Purmerend heeft een Loket Ondersteuning Ondernemers ingericht, waar ondernemers terecht kunnen met vragen over alle noodmaatregelen.Daar kunnen ondernemers uit Purmerend en Beemster met vragen terecht over de noodmaatregelen voor ondernemers. Het pakket van maatregelen vanuit de rijksoverheid en de gemeente is groot en divers. Het is niet gemakkelijk om te bepalen waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Ook is het soms een zoektocht bij welk loket ondernemers zich kunnen melden. Het tijdelijke Loket Ondersteuning Ondernemers van de gemeente adviseert en helpt hierbij. Het is tussen 9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur te bereiken op telefoonnummer (0299) 452 400.

Aanvraag tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) in Purmerend

Als inwoner van Purmerend kan je bij Halte Werk terecht voor de aanvraag van deze regeling. Klik hier voor meer informatie en voor het starten van je aanvraag.

Dossier: Coronavirus

Klik hier om ons dossier over het coronavirus te lezen. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws. 

Contactformulier

Nieuws

CBS: groot risico op armoede voor zzp'ers in handel, vervoer en horeca

Zzp'ers die werken in de handel, vervoer of horeca liepen in 2018 al een groot risico op een inkomen onder de armoedegrens. "De coronaklap valt in de hoek waar mensen zitten die het toch al moeilijk hebben", zegt Peter Hein van Mulligen van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Record: acht op de tien mkb'ers wil bedrijf verkopen door coronacrisis

Je eigen bedrijf verkopen: 8 op de 10 Nederlandse ondernemers in het mkb zou dit doen als ze er een goede prijs voor kregen. Het aantal geïnteresseerden in verkoop is fors gestegen door de coronacrisis. De verkoopbereidheid was in Nederland nog nooit zo groot.

Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Kennisbank Lees meer
Aanvraag tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) in Purmerend
Aanvraag Bijzonder uitstel van belasting
Extra hulp voor ondernemers in Purmerend
Hoe bepaal ik het inkomen voor de Tozo aanvraag als zzp'er in Purmerend?
Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)
Start met het stappenplan van het Startersloket
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer